БФСки с още два старта за СК по сноуборд за сезон 2016/2017

Радослав Янков и Сани Жекова ще вземат участие

Българска федерация ски ще организира още два старта за Световната купа по сноуборд през сезон 2016/17, съобщи вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев. По време на конгреса на ФИС в Канкун през юни Българска федерация ски кандидатства и получи домакинство на паралелен гигантски слалом за мъже и жени за Световна купа на 4 февруари 2017 година в Банско.

След визита на екипа на ФИС отговарящ за Световната купа по сноуборд в Банско в началото на месеца БФСки получи потвърждение, че получава още два старта.

Домакин и на трите старта ще е Банско. Първият ще е паралелен слалом за мъже и жени на 3 февруари. На 4 февруари ще се проведе скоростен бордръркрос за СК за мъже и жени. На 5 февруари пък ще е паралелният гигантски слалом за СК, също за мъже и жени. Отличната работа по организацията на световните и европейските купи на БФски в последните 10 години направиха възможно страната ни да получи за първи път и правото да организира Световна купа в сноуборда и то в двете най-атрактивни дисциплини.

Участие в СК в Банско ще вземат носителя на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2015/16 Радослав Янков и водещата българска сноубордистка в бордъркроса Сани Жекова. Трите старта ще се проведат на "Бъндеришка поляна".