Фандъкова разпореди проверка и спря строежа в градинката в "Младост" 1

Протестиращите заплашиха, че ще съдят Общината заради даденото разрешение за строеж и приемането на подробния устройствен план, без да бъдат поканени на общественото му обсъждане

Засега няма да се строи върху зеления терен в столичния квартал "Младост 1". До тази развръзка се стигна, след като хората от квартала многократно излизаха на протести и се обявиха против намеренията на инвеститора да построи триетажна сграда между блоковете.


Протестиращите заплашиха, че ще съдят Общината заради даденото разрешение за строеж и приемането на подробния устройствен план, без да бъдат поканени на общественото му обсъждане. Исканията на жителите стигнаха до кмета на София Йорданка Фандъкова, която разпореди цялостна проверка на случая.

"Назначих цялостна проверка на този казус. От момента на реституция, защото това се е случило много отдавна до приемането на общите устройствени планове. До приключване на тази проверка със сигурност няма да позволя да се строи", това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.