Борисов: Очаквам до края на деня "Гранична полиция" да има ново ръководство (видео)

Ще се направи така, че заедно с президентските избори да се проведат и избори за кмет на столичния район "Младост", заяви също така премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов коментира станалото известно днес негово  разпореждане към министъра на вътрешните работи да поиска оставките на ръководството на „Гранична полиция” във връзка с информацията, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция. Борисов заяви, че очаква до края на деня да бъдат назначени заместници на директора на "Гранична полиция" и заместника му, чиито оставки бяха поискани от премиера. Изказването си Борисов направи днес по време на посещение в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий” в Ловеч, парите за чийто ремонт - 618 хил. лева, са предсотавени от правителството. Преди това премиерът беше на посещение в Троянския манастир по повод храмовия празник на светата обител - Успение Богородично, съобщава правителствената пресслужба.

„При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът”, катгоричен е Борисов.

 По думите му, задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща. „След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места”, посочва министър-председателят.

Премиерът говори и по други актуални теми от обществения и политическия живот на страната. Той коментира и казуса с кметът на столичния район "Младост" д-р Цвета Авджиева. Припомняме, по-рано днес стана ясно, че ГЕРБ оттеглят подкрепата си към нея, а Борисов лично поиска оставката ѝ. Причината - плановете на инвеститори за застрояване на зелени площи, които са били одобрени от нея.

"Ще направим така, че с президентските избори да се проведат частични избори за кмет на район "Младост", категоричен е премиерът. "Правителството, Столична община и ГЕРБ като партия са направили толкова много за „Младост”, като се започне от прекарването на Южната дъга, бизнес центъра, метрото, санираните училища и детски градини, трилентовите булеварди. Той стана един от най-хубавите квартали”, каза Борисов като посочи, че последните събития са създали възможност някой да се възползва, за да говори за влошено качество на живот. „Толкова паркове се направиха в София – не го заслужаваме и който го е допуснал, да си понесе още днес отговорността", завършва Борисов.