Прокуратурата обвини полицай от Пещера, измамил фирми с 3 750 лева

Районната  прокуратура в Пазарджик е привлякла като обвиняем полицейски служител на Районното полицейско управление в Пещера по обвинения за измама. Обвинянемият полицейски служител в с инициали  К. Б., съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Според държавното обвинение полицейският служител е измамил с общо 3 750 лева представителите на две фирми за периода от 1 август 2013 г. до 18 юли 2016 г. Престъпната си дейност той е извършвал в облстният град Пазарджик и в Пещера.

Данните от разследването сочат, че полицейския служител е искал парични средства от управителите на търговските дружества, с обяснение, че получените суми се използват за ремонт на служебни автомобил на МВР и закупуване на гориво за същите.

Престъплението на обвиняемия е установено след извършване на действия от отдел “Вътрешна сигурност” на МВР и ОД на МВР-Пазарджик.

На полицая е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лв. Обвиняемият не може да бъде задържан под стажа поради здравословен проблем, констатиран от лекарски екип, поясняват от прокуратурата.