Успехи за българите на двойки в международни турнири на ITF и Тенис Европа

Алекс Ганчев (ТК "Железничар 1996") и Антъни Генов (ТК "15-40") се класираха за полфиналите в престижната надпревара  до 14 г. в Ренинген (Германия), която е от първа категория на Тенис Европа, след успех над Доминик Бужоникс и Джумбор Велш от Унгария с 6:1, 6:1, информира БФТенис. Двамата българи, които миналата седмица спечелиха титла на двойки в Мюнхен, сега ще играят с Фьодр Рихтер (Германия) и Джейкъби Бейн (Бахамите).

Калоян Вълчев (ТК "Черно море Елит") победи Елведин Пепич (Македония) с 6:4, 6:4 в среща от третия кръг надпреварата до 18 г. в Скопие (Македония), която е от пета категория на ITF. В спор за място на четвъртфиналите Вълчев ще играе със Сезар Крету от Румъния. На двойки българинът заедно с Володимир Малаков (Украйна) двамата победиха италианците Джакомо Дамбрози и Джовани Перуфо с 5:7, 7:5, 10:7 и ще играят на четвъртфинал срещу израелците Оз Даниел и Яир Сарук.

В същия турнир при девойките Ивон Михалева (ТК "Левски") и партньорката ѝ Денис Антонела-Стоика (румъния) се наложиха над Дога Селен Такунячъ (Турция) и Патрисия Зериу (Румъния) с 6:1, 6:2 и ще се борят за полуфинално място със сръбкините Доротея Йоксович и Елена Гемович.