Антъни Генов и Алекс Ганчев на втори финал на двойки в турнир на Тенис Европа

Алекс Ганчев (ТК "Железничар 1996") и Антъни Генов (ТК "15-40"), които миналата седмица спечелиха титла на двойки в Мюнхен, сега ще играят за трофея и в престижната надпревара  до 14 г. в Ренинген (Германия), която е от първа категория на Тенис Европа, съобщава БФТенис. Двамата се класираха за финала след 6:4, 6:1 над Джейкъби Бейн (Бахами) и Фьодор Рихтер (Германия). До момента Алекс и Антъни нямат загубен сет в състезанието, а в петък ще им стискаме палци за още една победа над Антреас Джакурис (Кипър) и Карлис Озолинс (Латвия).

Калоян Вълчев (ТК „Черно море Елит”) отстъпи на румънеца Сезар Крету с 5:7, 6:7(2)в третия кръг на турнира до 18 г. в Скопие (Македония), който е от пета категория на ITF. Той обаче продължава напред на двойки, където в тандем с Володимир Малаков (Украйна), двамата отстраниха представителите на Израел Оз Даниел и Яир Сарук  след 6:3, 6:2и се класираха за полуфиналите. Ивон Михалева (ТК Левски) също е на крачка от финала. Заедно с румънката Денис-Антонела Стоица те победиха драматично сръбкините Елена Гемович и Доротея Йоксович с 6:4, 2:6, 10:3.

На състезанието от същата категория във Вила до Конде (Португалия) Александра Златарова (ТК Черноморец) и Анастасия Миронова (Русия) отпаднаха във втори кръг на двойки, след като не взеха нито един гейм срещу лидерките в схемата Франциска Жорже (Португалия) и Екатерина Шалимова (Русия). При юношите Вениамин Нив (ТК "Банкя) и Педро Вивес Маркос (Испания) отстъпиха с 6:1, 6:7(5), 5:10 на португалците Жоао Антонио и Мартим Леоте Прата.