Борисов: Търсим партньорство с Турция заради липсата на решение по мигрантската криза

В тази ситуация България трябва да се опита да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения със съседите, смята премиерът

"Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват." Това е заяви премиерът Бойко Борисов по време заседанието на кабинета днес, съобщават от правителствената пресслужба.

В тази ситуация България трябва да се опита да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения със съседите, смята Борисов. „Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна“, отбелязва премиерът, уточнявайки, че зад думата „предотвратени” влизания в страната се крие, на практика, върнати в Турция мигранти, които в действителност са над 26 хиляди.

„Спазвайки хиляди, хиляди, хиляди ограничения, които имаме в Европейския съюз, всеки ден бълваме огромни ресурси за прехрана, за охрана, за интервюта за статут, за всеки един регистриран мигрант“, заявява още Борисов. Той посочва, че бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови при евентуално нарастване на миграционния поток.

Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Точно обратното, виждам панически държава с...

Публикувахте от Бойко Борисов в 24 август 2016 г.


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"