Домусчиев: За 6,5 млн евро чужди клубове може да се снимат с Кафу

За момента предпочитаме да си запазим отбора и да радваме феновете

Лудогорец няма да продава играчи на всяка цена. Това разкри собственикът на клуба Кирил Домусчиев в специално интервю за DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола". Той сподели, че огромен интерес има към бразилската звезда Джонатан Кафу, който обаче няма да бъде пуснат за сума под 10-11 млн. евро. И говори дали Димитър Бербатов може да дойде в Разград.

"Няма шанс Кафу да бъде продаден за 6-6.5 млн.евро, както се говори. Само може да се снимат с него за тези пари. Към Кафу има интерес от доста грандове, но не е редно да се коментират такива неща. В бизнеса има една конфиденциалност, която се цени от партньорите и не е редно да се хвалим и да създаваме по тоя начин некоректност. Ние сме казали, че Кафу под десетина милиона няма да го продадем - дали ще са 10, дали ще са 11, под тези пари няма да го продадем", сподели Домусчиев.  

"Има предложения и за други играчи, но за момента предпочитаме да си запазим отбора и да радваме феновете. Селекцията е приключила, може да има само привличане на нов играч, но само ако има трансфериране на един или двама наши футболисти. Но смятам, че предвид наближаването края на трансферния пазар, е малко вероятно", добави босът на разградчани.

"Клубът е търговско дружество, за съжаление ние не чакаме помощ отнякъде. Нямаме никакви по-специални субсидии. И е нормално, ако получим някоя добра оферта за наш играч, тъй като Лудогорец продава скъпо - нашите играчи са доста висока класа -, да продаваме. А съответно, когато ние продаваме играчи, после ще купуваме", сподели още Домусчиев.  

"В дългосрочен план знаем на кои позиции имаме нужда от подсилване. Имат доста работа и скаутите, и спортният директор в посока на набелязване на играчи, работят за осъществяване на необходимите ни трансфери в следващите 1-2 години. И също така офертите, които се събират при нас, ако някоя ми хване окото и ме впечатли, ще продадем. В момента има много оферти, но няма такава да ме впечатли", коментира още селекцията на отбора собственикът на шампионите, след което говори и за евентуалната възможност за ангажиране на свободния агент Димитър Бербатов.

"Естествено, че искаме Бербатов, всеки би искал да има такъв футболист. Но за съжаление, все пак Лудогорец работи с определен бюджет и той не ни е по джоба, иначе с удоволствие бихме привлекли играч като него, който има нужната класа за нашия стил на игра", сподели Домусчиев.  

Той разкри и какви са целите пред отбора за участието му в групите на Шампионската лига. Според него, сега Лудогорец е доста по-силен, в сравнение с първите си подвизи в тази фаза, и е нормално сега да се мисли за нещо повече, защо не дори и преодоляване на групата.

"Ние не отиваме в групите просто за олимпийско участие, ние отиваме там, за да печелим точки, да печелим пари, имидж, слава и да радваме нашите фенове и по възможност да излезем от групите. Аз мисля, че този Лудогорец е по-силен от онзи Лудогорец преди две години, но много зависи и от жребия. Зависи кой ще се падне, но мисля, че ние имаме нашите шансове и е нормално да има такава цел пред нашите момчета. Предпочитам съперници, които можем да победим. Нека са отбори, които независимо от името, Лудогорец да може да победи", заяви Домусчиев и сподели какво е казал на момчетата си преди решителния мач за влизане с Виктория Пилзен.

"В съблекалнята преди мача казах на момчетата да се стягат, защото мачът ще е тежък. Чехите са мъжки момчета и искат да вземат максималното и ще е наша грешка да излезем лежерно", сподели още Домусчиев.  

Той разкри и в какво ще бъдат вложени парите от наградния фонд на Шампионската лига. Ще има инвестиции в стадиона и базата.

"Всичките пари, които като приходи ще дойдат и което остане като свободен ресурс, ще бъде насочено към стадиона, така че хората в Лудогорието могат да са спокойни, че ще имаме един хубав стадион, дори по-хубав от този на Виктория. Ще бъдат насочени към изграждането на един хотел в базата на Лудогорец, с което смятам, че ще завършим окончателно базата. И оттам-нататък остава да работим така, както сме работили досега и да си развиваме школата", разкри босът на Лудогорец, след което сподели и защо вече по-рядко говори за отбора.

"Журналистите ме подтикнаха да спра да говоря по спортно-техническата част. Журналистите се делите на "сини" и "червени", много от вас още гледат черно-бели снимки и черно-бели филми и каквото и да кажеш, започват критики и да му намират кусури. Затова какво да коментирам, коментирайте си вие. Много по-спокойно ми е, има кой да коментира. Който харесва, гледа Лудогорец, който не го харесва - не го гледа", заяви още Домусчиев.

Той не пропусна да отдаде дължимото и на наставника Георги Дерменджиев, който за втори път вкарва отбора в групите на Шампионската лига. Бизнесменът се върна и на периода, в който двете страни не работеха заедно и Дерменджиев беше в почивка. Това се случи миналата година, а тогава Лудогорец отпадна от Милсами.  

"Резултатите го показват, че Георги Дерменджиев за три години е с две влизания в Шампионската лига. Не много треньори от Източна Европа могат да се похвалят с това, така че екипът в който влиза и той показва, че са способни и че заслужават да бъдат в Лудогорец. Знаете, че един треньор без добра селекция, без някой да застане зад него от собствениците, може да е само един добър треньор. Но смятам, че с екипната си работа Бат' Жоро, както му казват и момчетата, и в клуба, нещата се получиха добре", сподели още Домусчиев.

"Това беше най-доброто решение в този момент и се оказахме прави. Георги Дерменджиев оправда доверието, свършихме немалко работа. Тези месеци, в които успя да си почине, бяха много ползотворни и за него като треньор. Доста неща е преосмислил и е надградил нивото си", заяви още босът на шампионите.

Той се върна и на една странна ситуация преди заминаването си от Чехия след мача. Тогава самолетът му е бил подложен на щателна проверка, като от авиооператора, който се грижи за него, са били на мнение, че всичко това се случва заради резултата от мача миналата вечер.

"Авиокомпанията, която оперира самолета ми казва, че такова нещо за първи път им се случва и те самите казаха, че го отдават на резултата от вчерашния мач. Такава проверка е за първи път в историята им. Няма лошо да проверяват, фактът, че се прави тенденциозно обаче не прави чест на хората от Чехия. Малко балкански истории са, но лично на мен не ми създадоха дискомфорт. Предупредиха ме да остана повече време в хотела, пих си кафето, те там си броиха дъвки, няма проблем", сподели Домусчиев.