Зам.-регионалният министър учи общини да усвояват средства по ОП "Региони в растеж"

Зам.-министър Деница Николова ще открие работна среща за изпълнение на проекти по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Опретивна програма "Региони в Растеж" 2014-2020 Деница Николова ще открие първата от поредица работни срещи за обучение на бенефициентите на програмата за изпълнение на проекти, съобщават от пресцентъра на регионалното ведомство.

Срещата е на тема „Изпълнение на договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПРР 2014-2020“ и ще се проведе на 1 септември 2016 г., в София, резиденция „Бояна“, Дом 2, зала „Триадица“ от 9:00 ч., информират още от министерството.

В заседанието ще вземат участие експерти от 28-те общини – бенефициенти по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на програмата.

По време на работната среща ще бъдат представени новата нормативна уредба в областта на предоставянето на безвъзмездна финансова помощ и свързаните с нея промени в актовете, издавани от Управляващия орган, указанията за техническото и финансово изпълнение на договори, финансирани по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОПРР, начините за електронно отчитане на договорите и др.