Александър Христов: Стойка и нейното обкръжение не понасят Станимира още от 2013 г.

Тогава Станимира влезе в националния

Треньорът на Станимира Петрова - световният шампион Александър Христов, заяви, че атаката, предприета от Стойка Петрова и обкръжението й към неговата възпитаничка е непочтена. Както е известно, Стойка заяви, че федерацията и съдиите в България фаворизират Станимира и затова са я порязали за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Боксовите специалисти в България много добре знаят коя от двете е по-добра. Това се видя и на двубоя, в който беше определено коя ще отиде на олимпийската квалификация. За мен е трудно да нарека това боксов мач, защото Стойка Петрова практикува на ринга някакъв друг спорт. По-близък до борбата. То беше едно дърпане, едно бутане, едно хвърляне... По едно време си викам: Чакай малко, бе, това бокс ли е!? Почна Стойка прави едни суплеси и да хвърля Станимира на ринга. Не е за вярване... Това, ако е официлаен мач, веднага ще й дадат предупреждение и ще я накажат с отнемане на точка", коментира Александър Христов пред "Меридиан Мач".

Сашо Христов освен световен шампион, е и олимпийски вицешампион. В момента пловдивчанинът има собствен боксов клуб, чийто състезател е асеновградчанката Станимира Петрова.

"Иначе Станимира резонно си я би с 4:1 съдийски гласа, каквото и да казват от лагера на Стойка. Преди това Станимира я победи и на турнир в Русия, а пък Стойка надделя с 2:1 гласа над нея на финала на турнир в Испания. Тогава моята боксьорка беше с прищипан нерв и едва се движеше. И дори хората до Стойка много добре знаеха това и едва ли ще го отрекат. Като цяло е непочтено някой да се провали и тогава да се излее цялата помия върху него, но това е България и тук нищо не може да ме учуди", допълни бившият боксьор.

"Стойка и обкръжението й не понасят Станимира още от 2013-а, когато тя влезе в националния. Само след няколко месеца започна да ги побеждава всички наред, а година по-късно стана световна шампионка. И те започнаха да я изолират. Още повече, че тя е скромна и тиха, и те използваха това, за да я смачкат. На лагерите никой не говори с нея, нито пък й прави някаква компания. Добре, че съм аз, че да не е абсолютно сама", разкрива Александър Христов.