Зам.-кметът Е. Крусев присъства на представянето на нова зарядна станция за електромобили

Мисия София

29-08-2016, 18:53

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оборудват държавните служители с електромобили

Столичен инспекторат ще се движи с електромобили

Ползата от внедряването на електромобили е важна за намаляване на вредните емисии във въздуха и развитието на София като зелен град

Ползата от внедряването на електромобили е важна за намаляване на вредните емисии във въздуха и развитието на София като зелен град. Столична община първа в страната експериментира с пускането на електробус по една от линиите на градския транспорт.

Предстои да тестваме на още един електрически автобус в града. Това каза днес заместник-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев.
Заместнк-кметът посочи също, че вече 137 електрически автомобила са регистрирани в София. Всички те ползват данъчни облекчения, както и безплатно паркиране в синя и зелена зона.
Столичната община инвестира и в електрически лекотоварни автомобили. В Столичен инспекторат се използва електрически автомобил за осъществяване на дейността на структурата. Общинското предприятие "Паркове и градски градини" използва електрически лекотоварен автомобил за поддържане на парка на НДК. Той спестява до 9000 кг вредни емисии. Предвижда се да бъдат закупени и още  2 нови електрически лекотоварни автомобила за почистване на парковете в града.

На представянето на зарядните станции, което се проведе на паркинга на бул. "Цариградско шосе" 115з, в присъствието на изпълнителния директор на Националния доверителен еконфонд Камелия Георгиева и председателя на Европейската комисия в България Огнян Златев.