Посланикът на Финландия бе награден от Плевнелиев с "Мадарски конник" първа степен

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланика на Финландияу нас Харри Салми, съобщават от Прессекретариата на държавния глава. Дипломатът получи висшето държавно отличие за заслугите си за развитието на българо-финландските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.

"В рамките на своя мандат посланик Салми работи за укрепването на традиционните отношения на приятелство, взаимно уважение и доверие между двете страни", аргументира акта си Плевнелиев по време на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Държавният глава откроява приноса на дипломата за доброто и ползотворно взаимодействие между посолството на Република Финландия в София и българските институции.

"В рамките на своя мандат винаги съм работил за съхраняването и за развитието на приятелските отношения между България и Финландия и съм уверен във високия потенциал на сътрудничеството между двете страни", посочва посланик Харри Салми. Дипломатът изразява благодарност за топлия прием в България, като определя  взаимодействието с българските институции като "отлично".