С новите 110 автобуси ще бъдат подменени 12 линии на столичния автобусен парк

Мисия София

31-08-2016, 14:45

Снимка:

профил facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови автобуси ще возят по линиите 94, 305 и 413

София ще обнови автопарка си с нови автобуси

От днес, 31 август 2016г. поетапно тръгват първите нови автобуси на столичния автотранспорт

В последните години успяхме да подменим над 50% от автобусния парк на града.
Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на новите автобуси в града.
От днес, 31 август 2016г. поетапно тръгват първите нови автобуси на столичния автотранспорт. До момента в София са 70 от всички 110 автобуси, а останалите 40 вече са пристигнали на пристанище Бургас и ще бъдат в София до дни.
Изцяло новите автобуси са готови, за да бъдат въведени в експлоатация.
Седемдесетте автобуси ще се движат по 9 линии. От днес ще бъдат пуснати по три линии - 64, 604, 309 и поетапно по 9-те автобусни линии. Общо със 110-те автобуси ще бъдат подменени 12 линии на автобусния парк - 60, 64, 72, 73, 74, 77, 82, 604, 309, 384, 84, 404.
Заедно с въведените от миналата година нови 126, автопаркът на София е обновен на повече от 50%.
Новите 110 автобуси отговарят на Европейското законодателство относно сигурността и опазването на околната среда. Те отговарят на най-високия клас в момента - Евро 6. Всички автобуси са изцяло климатизирани, нископодови и разполагат с видеонаблюдение, мобилен интернет и всички удобства за хора с двигателни проблеми. Двигателите на автобусите са произведени във Великобритания, скоростната кутия - в Германия, отоплителното и охладително тяло също е немско. Шасито и купето на автобусите са изцяло произведени от китайската компания. Автобуси от този тип са добре познати и се движат в големите градове на Франция, Великобритания, Испания, Русия, Словакия, Чехия, Норвегия, Исландия.
От края на октомври ще пуснем тестово нов електробус, с което продължаваме усилията ни за по чиста околна среда, каза също Фандъкова. С работата по модернизиране на градския транспорт продължава изпълнението на програмата на Столична община, с която до 2019 г. средната възраст на автобусите в София ще бъде под 7 години.
Кметът Фандъкова благодари за съдействието на министъра на транспорта Ивайло Московски в работата по промяна на нормативната уредба и обновяването на транспорта в града.
Предстои да обявим и новата процедура за закупуването на още 30 нови автобуси, съобщи Фандъкова.

Кметът обърна внимание на работата на шофьорите, чиято отговорност, за да се чувстват пътниците добре, важна.

На церемонията по представяне на новите 70 автобуси присъстваха зам.-кметът на София Евгени Крусев, изпълнителният директор на Столичен автотранспорт"
Слав Монов, общински съветници, както и вицепрезидентът и изпълнителен директор на компанията производител на новите столични автобуси - "Ютонг", г-н Ху Фенгю. Присъства и Н.Пр.г-н Хайджоу, посланик на Република Китай.

От днес, 31 август, поетапно пускаме в движение 110-те нови автобуса, които купихме през тази година за градския транспо...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в 31 август 2016 г.