Тапа и на АМ "Тракия" до Вакарел заради катастрофа между ТИР и цистерна

От АПИ препоръчват обходен маршрут по път III-801 Вакарел - Поибрене - Панагюрище - път II-37 - Попинци - Гелеменово - АМ "Тракия".

Движението при км 29 в посока Бургас на АМ "Тракия" в района след Вакарел е ограничено, поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от пресцентъра на АПИ.

Причина за тапата е катастрофа между тежкотоварен камион и цистерна. Цистерната е била спряла в аварийната лента и е ударена от другия тежкотоварен автомобил, предава"Фокус". В резултат на удара, цистерната се е завъртяла и на пътното платно се е разляло гориво.

Движението в участъка е затруднено и има образувани колони от изчакващи автомобили, но на мястото на инцидента има полицейски екипи, които го регулират. Няма данни за пострадали.Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакат на място.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от АПИ.  От агенцията препоръчват и обходен маршрут по път III-801 Вакарел - Поибрене - Панагюрище - път II-37 - Попинци - Гелеменово - АМ "Тракия".