Състезания, много награди и музика във втория ден на „Миден и рибен фест”

Мисия Каварна

04-09-2016, 08:44

Снимка:

Община Каварна

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

600 кг риба сготвиха и раздадоха при откриването на Миден и рибен фест в Каварна (снимки)

Произведенията на кулинарното изкуство бяха оценявани от жури с председател Калин Вельов

Със семейни игри, състезания, фигури на плажа, кулинарен конкурс и музика изобилства вторият ден от тринадесетото издание на „Миден и рибен фест” в Каварна.
Денят стартира с гимнастика за тонус на плажа, след което на буна № 3 започна семейно състезание „С мама и татко за риба“. В него се включиха шест отбора, основно от Каварна, но имаше и фамилия рибари от Видин. Най-малките участници бяха едва на 3 години. Отборите получиха награди от Община Каварна, а за победителите имаше и купа.
Четири отбора се включиха в състезанието по плажен волейбол. Победител стана тимът на „Асикс”, които отнесоха купата. За всички участници имаше и награди.
11-годишната Маринела Тсалис пък спечели първото място в конкурса за моделиране на пясък. В него се включиха девет деца на възраст от 7 до 12 години. Почти всички избраха да ваят замъци от пясък на каварненския бряг.
Фестивалният ден продължи с кулинарна изложба „Мидени и рибни фантазии“.
Произведенията на кулинарното изкуство бяха оценявани от жури с председател Калин Вельов, който в 19:30 часа излезе на сцената с група ,,Тумбаито“, за да изпълнят  златните български шлагери на XX век в нови латино версии и група NU/ANCE..В надпреварата  за най-атрактивно кулинарно ястие спечели  гостилница „Стони-77“ ООД .