Бутрагеньо, Ангелкова и Кралев откриха школа на "Реал Мадрид" във Видин (снимки)

Спорт

09-09-2016, 08:18

Снимка:

ММС и 24 часа

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Емилио Бутрагеньо пристига във Видин

Проектът е част от инициативата на Фондация „Реал Мадрид“ за създаването на спортни училища и школи със социална насоченост

Легендата на "Реал Мадрид" Емилио Бутрагеньо, министърът на туризма Николина Ангелкова, която е и бивш председател на фондацията "Приятели на спорта" - локален партньор на Фондация "Реал Мадрид" за България и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха детска футболна школа на испанския клуб във Видин.  

Проектът е част от инициативата на Фондация „Реал Мадрид“ за създаването на спортни училища и школи със социална насоченост за деца в неравностойно положение.  

На церемонията на градския стадион "Георги Бенковски" присъстваха и посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапия, кметът на Видин инж. Огнян Ценков,  председателят на УС на „Минстрой холдинг“ Николай Вълканов, народни представители, общински съветници и около 300 видинчани.

Емилио Бутрагеньо даде символичен старт на проекта, като изпълни първия удар на дамонстрационния футболен мач на децата от школата.

„Много футболни грандове правят кампове и школи в страната ни, но футболът не е само велика игра, той е огромен социален проект. Това, което прави Реал Мадрид една от институциите в съвременното общество, е че е осъзнал и приел за своя кауза, че спортът трябва да е достъпен за всички независимо от социалния им статус“, каза на откриването министър Кралев.

Основната цел на спортното училище е успешното интегриране и изграждане на полезни и здравословни навици чрез спорт на рисковите групи деца. Фондация "Реал Мадрид" изгражда тези школи с помощта на местни партньори и организации, като осигурява обучение на треньорите за работа с деца и осигурява учебни материали. Партньор на инициативата за България е Фондация „Приятели на спорта“, а проектът се осъществява с подкрепата на „Минстрой холдинг“. Към този момент в школата се обучават 90 деца, като постепенно ще се достигне крайната бройка от 180 деца.