Министър Кралев връчи купата на "Софийска вода" на традиционния детски футболен турнир

Победител в състезанието стана Септември

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на отбора на „Септември“, който победи в традиционния детски футболен турнир за Купата на „Софийска вода“. Турнирът се организира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерството на младежта и спорта, БФС и Столична Община. Турнирът се провежда за 17-та поредна година и е част от Националната програма „Децата и футболът“, която се осъществява в цяла България.
    „Благодаря на Асоциацията на българските футболисти, БФС и спонсорът „Софийска вода“ за това, че се грижат турнира да се реализира толкова години. Без детските клубове, без детските школи е немислимо да говорим за професионален футбол“, каза министър Кралев. „Благодаря на всички родители, които са ви запалили по спорта, насочили са ви да тренирате футбол и ви подкрепят в реализацията на мечтите ви“, обърна се той към малките футболисти от 8-те столични отбора, които взеха участие в надпреварата. Министър Кралев посочи, че държавата в лицето на ММС се ангажира с развитието на детско-юношеския футбол, като през тази година беше създадена програма на БФС, която министерството финансира с 1 млн. лв. Програмата обхваща 3 възрастови групи от 12-те най-добре представящи се детско-юношески футболни школи. 12-те клуба бяха разпределени в 3 подготвителни центъра в градовете Банско, Трявна и Сливен, където им бяха проведени 12 дневни тренировъчни лагери. На състезателите беше осигурена екипировка и им бяха направени и физически тестове.
    На закриването на турнира за купата на „Софийска вода“ присъстваха и Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, Арно Валто де Мулиак, член на УС на „Софийска вода“, Димитър Пенев, Пламен Николов, Станислав Ангелов и други известни български футболисти и треньори.