България с четири медала от Балканското първенство по гребане за 2016 г. в Кастория (Гърция)

В шампионатите на Балканите се състезават бъдещите надежди от региона, разделени на старша и младша възраст

България спечели четири медала от Балканското първенство по гребане за 2016 г. в Кастория (Гърция). В шампионатите на Балканите се състезават бъдещите надежди от региона, разделени на старша и младша възраст.

Четворката скул на България в старшата възраст - Никола Попов, Атанас Найденов, Николай Желязков и Станимир Халаджов, взе сребърен медал. Нашите момчета бяха изпреварени само от лодката на домакините.

16-годишната ни нова надежда в женския скиф Мадлен Маркова спечели два бронзови медала. Първо при  младшата възраст, където възможностите й бяха дори за титла. Призьорите от тази гонка награждаваше председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков. Във втория ден от Балканското първенство на езерото Орестиада в Кастория Мадлен стигна до бронзов медал и в старшата възраст. И в двата дни пред нея финишираха представителки на Румъния и Гърция.

България спечели бронз и от женската четворка скул в старшата възраст. Отличието завоюваха Диана Иванова, Дебора Димитрова, Полина Костадинова и Симона Костадинова. В дисциплината триумфираха гъркините пред момичетата от Румъния.