Оставиха в ареста 19-годишен младеж от Стара Загора за кражба

Заралии

12-09-2016, 08:15

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожарът край Стара Загора обхвана сметището на Мандра баир

Красимир е многократно осъждан за престъпления от общ характер

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Красимир А., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на повторност при немаловажен случай, по специален начин, изискващ особена ловкост, отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.195,ал.1,т.4,т.7 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с  чл.28,ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 29 август 2016 г. в гр. Стара Загора обв. Красимир А. се покатерил на ограда на недвижим имот, откъдето се качил на външно тяло на климатична инсталация и през терасата е проникнал в жилищно помещение на втория етаж, от което отнел мобилен телефонен апарат „iPhone 6” и пари – сумата от 730 лева.

Красимир А. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, повечето от които са такива против собствеността. Той е бил освободен от Поправителен дом - Бойчиновци на 5 февруари 2016 г., където е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Красимир А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Красимир А. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен