Зам.-министър Асен Марков откри във Велико Търново Европейската седмица на спорта

Спорт

12-09-2016, 15:48

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Десетки деца събра стадион „Ивайло”

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков откри днес на стадион „Ивайло” във Велико Търново Европейската седмица на спорта. На тържеството присъстваха заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, бронзовият медалист от САЩ 1994 г. Бончо Генчев, управителят на ОП „Спортни имоти и мероприятия” Петко Павлов, спортният експерт Георги Давидов, треньори, родители и деца.

„Облечени сте с тениски, на които пише „Бъди активен!” Искрено ви желая да сте активни в спорта и живота, да обичате спорта и да го практикувате не само в детска, но и в зряла възраст.” – обърна се към десетките малчугани заместник-министърът Асен Марков.

„Компютрите са забавни, но нищо не може да замени играта с връстници и активния спорт. Пожелавам ви да постигате много върхове и с ръка на сърцето от най-високата стълбица да слушате българския химн.” – пожела на спортуващите деца заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

С щафетни игри започва след откриването във Велико Търново  Европейската седмица на спорта във Велико Търново. Състезателните пробези се провеждат на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”. На официалния терен на стадиона стартира открито занимание по футбол за деца от детско-юношеския състав на „Етър” и малчугани, които желаят да тренират този спорт. В южните зали на стадион „Ивайло” се провеждат  турнир по борба за ученици, активно състезаващи се в спортните клубове във Велико Търново, както и турнир по баскетбол.

До 14-ти септември включително на новоизградената спортна площадка в кв. „Колю Фичето” ще се проведе открито занимание по баскетбол, а на стадиона – ден на отворените врати с цел привличане на желаещи да се занимават със спортна гимнастика.

На 14-ти септември на стадион „Ивайло” ще се състои турнир по шах за деца и ученици. В зала „Сава Величков” ще е турнирът по баскетбол, а в мултифункционалната зала на СУ „Емилиян Станев” – час по бадминтон с ученици от спортното училище. За всички участници в Европейската седмица на спорта министерството осигурява екипи и топки. В откровен разговор с родители великотърновските треньори споделиха, че са възхитени от грижите на спортното министерство и от интелигентността на неговото ръководство.