Министерството на енергетиката ще провери готовността на енергийните дружества за зимния сезон

В рамките на проверките ще бъде обследвано техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти

За втора поредна година Министерството на енергетиката ще провери готовността на енергийните дружества за предстоящия зимен сезон. В периода от 14-ти до 21-ви септември експерти от енергийното ведомство ще инспектират на място обекти на трите електроразпределителни дружества - "ЧЕЗ България Електроразпределение" АД, "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД и "ЕНЕРГО-ПРО Мрежи" АД, както и на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД.

В рамките на проверките ще бъде обследвано техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Установена ще бъде степента на тяхната готовност при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2016-2017 г. като ще бъдат разгледани предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване. Обект на проверките е и степента на изпълнение на инвестиционните и ремонтните програми на дружествата за тази година.

Посетени ще бъдат избрани обекти в районите – Ботевград, Ловеч, Левски, Плевен, Луковит, Враца, Монтана, Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Ивайловград, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Севлиево, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Търговище и Шумен. Резултатите от проверките ще бъдат обобщени в средата на месец октомври.