Шиникова на 1/2-финал на сингъл и на финал на двойки на "Изида къп"

Днес е финалът по двойки

Изабелла Шинкова продължава с великолепното си представяне на международния турнир за жени "Изида Къп". Надпреварата се провежда в Добрич и е с награден фонд 25 000$.  На сингъл националът ни за "Фед къп" се класира за полуфиналите на сингъл, след като се наложи над Кристина Ене от Румъния с 6:2, 6:4, съобщава bgtennis.bg. След това Шиникова и партньорката ѝ Лина Гьорческа (Македония) победиха на полуфиналите на двойки  Катерина Крамперова (Чехия) и Паула Ормаечеа (Аржентина) с 6:3, 6:3 и в събота ще спорят за трофея.

Другите две българки Диа Евтимова и Виктория Томова отпаднаха от надпреварата. Диа изгуби на осминафинал в много тежък двубой срещу германката Лаура Шайдер след два часа и половина игра - 7:6(7), 1:6, 4:6.

Вики започна успешно, побеждавайки с 6:0, 6:1 младата румънка Габриела Тататуш, но в четвъртфиналния си мач, бе надиграна от тенисистката от Лихтенщайн Катинка Вон Дайхман с 6:3, 6:0. Умората от последните седмици си казаха думата и Томова не успя да покаже най-добрия си тенис.

Днес в ранния следобед е финалът по двойки.