Изабелла Шиникова за втори път на финал на сингъл на "Изида къп"

Взе титлата на двойки

Поставената под номер едно Изабелла Шиникова се класира финала на сингъл на международния турнир "Изида къп" в Добрич, който е с награден фонд 25000$. Българката, която е номер 142 в света, ще играе за втори път на за титлата на единично, след като през 2010 година бе надиграна от Данка Ковинич (Черна гора). Изабелла е играла във всичките осем издания на турнира в Добрич и тази година това е най-доброто ѝ представяне, съобщава bgtennis.bg.

Полуфиналите от днешният седми ден от турнира бяха доста оспорвани. В първия мач Катинка фон Дайхман(Лихтенщайн) успя да надиграе след тричасов изключително интересен двубой Мелани Сток (Норвегия) с резултат 6:7(5), 6:4, 6:1. Шиникова се справи по-бързо с партньорката си по двойки Лина Гьорческа (Македония) отново в 3 сета - 6:3, 4:6, 6:0.
 След това се състоя финалът на двойки, където Изабелла заедно с македонката Гьорческа победиха тандема Лаура Шедер (Германия) и Мелани Сток (Норвегия) с 6:7(13), 6:2, 10:6.
 В неделя (18 септември) от 10:30 часа в градския парк "Св. Георги" в Добрич ще се играе финалния мач на сингъл. Заповядайте, за да подкрепите една от най-силните състезателки на България - Изабелла Шиникова.