Олимпийски легенди, музиканти и хиляди ентусиасти отбелязаха заедно старта на Живей Активно! в Пловдив

Над 20 спортни активности, кулинарни уроци и игри с домашните любимци са само част от предизвикателствата за активен начин на живот, които ще се случват в целия град

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам-кметът на Община Пловдив Георги Титюков, български олимпийски шампиони и спортни състезатели, сред които Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов, Илиана Раева, Тереза Маринова, Николай Бухалов, Пенка Стоянова, Стоянка Груйчева, Петър Узунов, Димитър Божилов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова, Марияна Иванова-Николова, шеф Виктор Ангелов, музикалните звезди Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц, заедно с хиляди граждани и гости на града, отбелязаха началото на първото за историята на Пловдив издание на кампанията Живей Активно!.
„Много сме щастливи, че в годината на 150-тия юбилей на Нестле имаме възможност да сме за първи път в Пловдив и да зарадваме всички почитатели на активния начин на живот и балансираното хранене в града“, обяви Нели Ангелова, Мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България.
 Пешеходен поход, поведен от Евгени Иванов-Пушката, както и велопоход, начело с Йордан Йовчев, заедно със стотици ентусиасти на ролери, скейтборд, уейвборд и тротинетки, се събраха на пл. Централен, където се сляха с многохилядната тълпа, за да отбележат официално старта на най-мащабната кампания за активен начин на живот и балансирано хранене в България - Живей Активно!.
Инициативата се организира от Нестле България, с подкрепата на Община Пловдив и Министерството на младежта и спорта. Тази година Живей Активно! се провежда за първи път в града под тепетата, като ще разнообрази неделното ежедневие на пловдивчани с разнообразни спортни дисциплини, активности за стопани на домашни любимци и предизвикателства за любители-кулинари.
В 9:00 ч. на официалната трибуна на стадион Пловдив се даде старт на любителски крос, поведен от Тереза Маринова и Plovdiv Run. Шеф Виктор Ангелов демонстрира пред всички любители-кулинари как да се развихрят в кухнята и да превърнат готвенето в лесно и обичано занимание. Олимпийската шампионка Тереза Маринова бе главен организатор на забавните щафетни игри за цялото семейство на локацията на „Здрави деца“.
На площадката за кучета в парк „Лаута“ в 11:00 треньорът Асен Аролски и хип-хоп изпълнителят Играта демонстрират различни професионални подходи за отглеждането на домашни любимци. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) са организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“.
В 13.30 ч. специално за пловдивчани ще се изиграе волейболен „Мач на звездите“, посветен на балансирания начин на живот. В мача ще се включат волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов.
Звезден концерт за финала на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив ще озвучи града с любимите хитове на Дивна, Сантра, Лео, Играта, Павел и Венци Венц. Концертът започва точно в 18:00 ч. и ще радва феновете до 20:00.

Инициативата Живей Активно! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.
От първото издание на Живей Активно!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 240 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.
Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Община Варна, Община Бургас, Община Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.