Представят „Оръжия и униформи от времето на Първата световна война

Изложба посветена на 100-годишнината от боевете на Добруджанския фронт по време на Първата световна война

На 21 септември 2016 г. от 17.00 часа в музея в градски парк „Св. Георги“ ще бъде открита изложбата „Оръжия и униформи от времето на Първата световна война“. Това е поредната съвместна инициатива на Регионален клуб „46-и пехотен добрички полк“ към Национално дружество „Традиция“ и Регионален исторически музей – Добрич, посветена на 100-годишнината от боевете на Добруджанския фронт по време на Първата световна война. В изложбата са включени експонати, предоставени от д-р Добрин Добрев – председател на Клуба, Снежана Атанасова, Деян Дечков, Венцислав Чаков – уредник в Исторически музей – Балчик, Исторически музей – Генерал Тошево, както и на Регионален исторически музей – Добрич.

До началото на месец декември посетителите ще имат възможност да видят различни униформи, огнестрелно и хладно оръжие, било на въоръжение във воюващите армии по време на Първата световна война. Изложбата представя и интересни фотографии, правени на Добруджанския фронт в периода септември 1916 г. – септември 1918 г.

Регионален исторически музей – Добрич изказва благодарност на институциите и лицата, помогнали да се реализира изложбата.