Триумф и 12 медала от държавно първенство по лека атлетика и водни спортове за свищовски пенсионери

Спорт

20-09-2016, 14:45

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Отлично се представи свищовският спортен клуб „Нове” на Държавното първенство по лека атлетика, водни спортове и петанк за пенсионери. Състезанието се организира от Българска асоциация „Спорт за всички” и се проведе в Китен в първата половина на месец септември. Общо 12 медала завоюваха представителите на нашия град.

Състезателите бяха разделени в две възрастови групи – до 72 години и над тази възраст. Те се конкурираха в дисциплините бягане по пясък, дълъг скок от място, плуване и аква джогинг (бягане във вода). Отбори от цялата страна се конкурираха и в хвърлянето на малка топка в цел, и петанк. Общо 85 жени и 34 мъже се включиха в състезанието. Първите отличия от първенството за свищовския клуб завоюваха Сребра Александрова и Цветан Николаев, които спечелиха бронзови медали, а Иванка Ценкова бе отличена с грамота за четвърто място.

В дисциплината дълъг скок Иван Митков спечели златен медал, а Пламен Милетов –  сребърното отличие в бягането и бронзов медал на дълъг скок от място.

Симеон Дамянов (в категория над 72 г.) стана носител на сребърен медал в бягането и бронзов на дълъг скок. По този начин мъжете на  СК „Нове” категорично победиха отборно с 28 точки и станаха притежатели на шампионската купа. След тях останаха представителите на Димитровград с 15 точки.

Дамите от СК „Нове” се класираха на шесто място отборно в леката атлетика.

Оспорвано протече състезанието и във водните спортове. В дисциплината аква джогинг „Нове” отново триумфира, като спечели първото място за втора поредна година. Симеон Дамянов  взе сребърен медал на бягане във вода. Грамоти за четвърто място във водните спортове бяха връчени на Пламен Милетов и Игнат Игнатов.

При жените Вергиния Игнатова завоюва сребърен медал по аква джогинг и бронзов по плуване.

Заради големи интерес към него състезанието по петанк се провеждаше от сутрин до вечер на общо 8 корта. Подкрепян непрекъснато от своите съотборници, Цветан Николаев от СК „Нове” извоюва трудни победи и в крайна сметка спечели златния медал. На четвърто място се класира Симеон Дамянов. По този начин мъжете на Свищов станаха отборен победител по петанк.

В комплексното класиране по клубове (мъже и жени от всички спортове) СК „Нове” – Свищов е пръв с актив от 73 точки. След нашите състезатели останаха отборите на Стара Загора – 55 точки и Разград – 46 точки.

Свищовските представители спечелиха още няколко интересни награди. В една от вечерите на първенството се проведе модно ревю за най-красив тоалет и конкурс Мисис и Мистър „Втора младост”. Вергиния Игнатова спечели трето място в надпреварата за тоалет. С титлата „Мисис” за четвърти път бе коронясана Маргарита Самоковлиева, а Цветан Николаев бе провъзгласен за Мистър „Втора младост”.