Савина Петкова връчи отличието „Почетен гражданин на Пловдив” на инж. Димитър Георгиев

Мисия Пловдив

24-09-2016, 14:25

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова връчи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на инж. Димитър Георгиев, с което той бе удостоен с решение № 361 взето с протокол №14 от 02.08.2016г. Отличието бе връчено по време на премиерата на постановката „Анна Каренина“ в Драматичен театър Пловдив, с която официално бе закрито тазгодшнишното юбилейно 20-то издание на „Сцена на кръстопът“.

“За мен е огромна чест да Ви връча това отличие, този празник се случва благодарение на хора като Вас, които неизмено допринасят за културата на град Пловдив. Виждам, че на всички плакати и афиши изписват, че сте главен спонсор. Позволете ми да не харесам тази дума, а да използвам нашата си дума спомоществовател, която носи духа и магията, енергията и кипежа на Възраждането. В днешните нелеки времена дал Господ общественици, но възрожденци малко. Моето скромно „ДА“, с което подкрепих и аз, и моите колеги в Общинския съвет предложението за обявяването Ви за почетен гражданин на град Пловдив, е една малка форма на нашата признателност за всичко, което правите за културата на Пловдив. Бъдете здрав, бъдете все така успешен, целеустремен и приятел на културата“, каза в своето слово председателят Савина Петкова. След това тя прочете решението, с което Георгиев е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пловдив” и му връчи отличието – знак с герба на града придружен със символна лента с цветовете на знамето на Пловдив.

Инж. Георгиев сподели, че е радостен от полученото признание. „Благодаря много за признанието. Искам да допълня, че парите, които съм давал в подкрепа на културата през годините, са една добра инвестиция. Нека все повече хора с възможности да дават пари за културата, призова инж. Георгиев в своето слово.

След церемонията започна и постановката “Анна Каренина“, представена пред пловдивската публика от театър „София“