Заместник-министър Асен Марков и изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов откриха кампанията „BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ“

Йордан Йовчев проведе загрявката на учениците,а Димо Тонев поигра волейбол с тях

Заместник-министърът на младежта Асен Марков и изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов откриха националната кампания на БСТ „BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ“.
    Кампанията включва организирането и провеждането на спортни беседи и състезания в училища в цялата страна, а първото събитието се проведе в столичното Първо СОУ  „Пенчо П. Славейков“. Тя е продължение на Европейската седмица на спорта и се осъществява с подкрепата на Европейската комисия и Съюза на европейските лотарии.
    „Благодаря на Българския спортен тотализатор, че продължава прекрасната инициатива BE ACTIVE. Благодаря и на известните спортисти и популярни лица, че ни подкрепят, за да можем чрез тях да покажем най-доброто лице на спорта. Знайте, че спортът ще Ви донесе щастие, за това всеки ден отделяйте време за спорт и физическа активност“, обърна се към учениците заместник-министър Марков.
    След официалното откриване четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев проведе загрявката на учениците, а Димо Тонев поигра волейбол с тях.
    В различните спортни активности участие взеха Лео, Део, Рафи и Играта, които ще промотират спорта и физическата активност в цялата страна. Кампанията ще продължи до месец март 2017 г.