На летище Пловдив ще се проведе учение по противодействие срещу тероризма

Мисия Пловдив

27-09-2016, 07:56

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На територията на летище Пловдив ще се проведе учение по противодействиe на тероризма. За това информираха от ОД МВР.
Призовават се  медиите видеоматериалите, които ще се излъчват в ефира на телевизионните канали или ще се публикуват в уеб сайтовете, да бъдат маркирани с текст: „Учение на МВР“
Обръща се към гражданите за разбиране за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение
Учението по противодействие на тероризма ще се проведе на територията на Летище-Пловдив на 27 септември т.г. По предварителен план тренировъчните действия в отцепения от полицейските сили район ще започнат в 10.00 часа. Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури, е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между тях и обмена на информация в реално време.
Предвиден е периметър за журналисти, които проявяват интерес към провеждащите се тренировъчни действия. Изискването към тях е задължително във всички видеоматериали от учението да има ясно обозначение, че кадрите са от полевите тренировки на МВР с текст през средата на видеоматериала: "Учение на МВР", който да тече по време на цялото видео, което ще се излъчва или ще се качи на уеб сайтовете.
Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на Пловдив.
Обръщаме се към гражданите за разбиране за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение.