Кметът награди Мирела Демирева с плакет и знамето на Стара Загора

Тя стана втора на Олимпиадата в Рио с постижение от 197 см.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави лично олимпийската вицешампионка Мирела Демирева, която е състезателка на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Тя стана втора на Олимпиадата в Рио с постижение от 197 см. „Постижението от Рио е забележително, впечатлен съм от начина, по който Мирела се справи с конкуренцията и нейната борбеност“, заяви Тодоров и благодари на спортистката като подчерта, че медалът е повод за гордост на цяла България.Живко Тодоров подари на Мирела Демирева букет цветя, плакет и знамето на Стара Загора.

„Целта на срещата ни е да покажем, че усилията ни в спорта дават резултати, че имаме спортисти, които увличат подрастващите, за да бъдат те в залите, на терените и пистите. Това е най-важният сигнал от днешната среща и което бихме искали да предадем на младите хора“, каза кметът на Стара Загора. Като цел пред общината за следващата година той определи възстановяването на подгряващата писта над стадион „Берое“.

„Щастлива съм, че мога да бъда част от един от най-динамичните и вибриращи клубове у нас. В „Берое“ има изключително много енергия. Ще се радвам да допринеса за развитието му, защото е изключително иновативен, показва бъдещето в леката атлетика, начина, по който трябва да се развиват клубовете“, обърна се към присъстващите журналисти и представители на клуба вицеолимпийската шампионка. По думите ѝ, в Стара Загора има подходяща инфраструктура за организирането на международни лагери, семинари и обмяна на опит.

Живко Тодоров благодари на председателя на Управителния съвет на клуба Иван Колев, който от години поддържа леката атлетика в града.“В днешно време са малко хората, които осъзнават своя обществен ангажимент и имайки сериозен бизнес в Стара Загора, помагат и за развитието на любимия си спорт“, заяви той.

Кметът отправи благодарности към Емилия Драгиева и своя заместник Красимира Чахова, които също имат значителен принос за възраждането на атлетиката в града в последните години.

„Все още ми е рано да мисля за преминаване на работа като тренор, всичките ми амбиции са насочени към участието в следващата Олимпиада в Токио, но не изключвам някой ден да започна работа с деца.“, коментира по-далечните си планове Демирева.
По думите й ако не бъдела удостоена със званието „спортист на годината“ това нямало да бъде трагедия.