Цветанов в Балчик: БСП трябва да осъзнаят, че политика не се прави само с популизъм и внушения

Кристалина Георгиева има невероятен шанс да бъде първата жена, която да оглави ООН

Най-големият провал в държавното управление от 26 години насам е кабинетът “Орешарски”, който беше с мандата на БСП, в троен формат с ДПС и АТАКА. Правителството на Орешарски отдалечи страната ни от евроатлантическия път, знаете какво се случи с еврофондовете. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Балчик. 

 По думите му, президентът Росен Плевенелиев е успял да намали политическото противопоставяне, зародено от БСП и ДПС през 2013 година. “Тогава служебният кабинет даде възможност да се проведат едни нормални избори. С провокацията си “Костинброд” БСП целяха да създадат излишна провокация в обществото, за да отблъснат хората и да не упражнят законното си право да гласуват. Година и половина по-късно видяхме, че това правителство не е способно да изпълнява поетите ангажименти, защото в политиката не може да се работи само с популизъм и внушения”, подчерта Цветанов.

 Според него, преди предсрочните парламентарни избори през 2014 година Плевнелиев отново се е натоварил се с голяма отговорност, за да намали противопоставянето в политически план и да успее да създаде втори служебен кабинет. “Днес имаме стабилно правителство с мандата на ГЕРБ, с министър-председател Бойко Борисов. Плевнелиев щеше да се е провалил, ако беше се провалил в съставянето на служебните кабинети в условия на политическа криза, дирижирана от БСП. Съставът на служебния кабинет през 2014 г.подписа споразумението с ЕК за новия програмен период. БСП не успяха да направят нищо, за да се подпише споразумението през 2013 година, въпреки че то беше подготвено от първия кабинет на Бойко Борисов. Днес нито Балчик, нито други български общини, могат да се възползват от новия програмен период. През 2015 г. положихме много усилия да изправим тези грешки, да започнат да се приемат съотвените проекти през 2016г, които да бъдат реализирани през 2017г.”, подробно обясни Цветан Цветанов.

 Според зам.-председателя на ГЕРБ най-сериозният опонент на ГЕРБ в предстоящите президентски избори е БСП, защото са системна политическа партия. “Объркан съм – Илияна Йотова или Румен Радев е кандидатът за президент? Дължат отговор на избирателите си”, заяви Цветанов.

 Цветан Цветанов бе категоричен, че Кристалина Георгиева има невероятен шанс да бъде първата жена, която да оглави ООН. “Нека да й пожелаем успех и да се обединим като българи върху това, което може да спечели и всички ние да се гордеем. Не трябва в никакъв случай да изпадаме в хулене нито срещу Ирина Бокова, нито срещу Кристалина Георгиева. Това са две достойни жени, представляващи страната ни в изключително сериозни институции каквито са ЮНЕСКО и Европейската комисия”, подчерта той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен