Ева Паунова: Правителството взе най-логичното и отговорно решение с номинацията на Кристалина Георгиева

Опитът и отдадеността й я правят най-добрият кандидат не само на България, а и сред всички участници в надпреварата, изтъкна тя

„Решението на правителството да номинира Кристалина Георгиева за Генерален секретар на ООН беше тежко, но единственото правилно и логично. Качествата, опитът и отдадеността й я правят най-добрият кандидат не само на България, а и сред всички участници в надпреварата“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова при среща с общинското ръководство и граждани в Ивайловград в събота 1 октомври 2016 г.

Освен номинацията на Кристалина Георгиева, българският евродепутат обсъди с жителите на граничния град и други актуални теми като миграционната криза и резултатите, които действията на правителството в тази посока носят, както и предстоящите президентски избори. Ева Паунова поздрави кмета на Ивайловград Диана Овчарова за доброто управление на града и превръщането му във все по-актуална туристиуческа дестинация. Очаква се най-голямата туристическа дестинация в местността – римската вила Армира, да бъде включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Освен това г-жа Овчарова заяви, че са започнали ремонтни дейности на пътя до друг местен паметник на културата - крепостта Лютица, а скоро ще започнат и допълнителни археологически разкопки.

Срещата в Ивайловград е част от работно посещение на Ева Паунова в област Хасково, по време на което тя присъства на отбелязването на Деня на тракийската памет в Маджарово и предстои среща с граждани и представители на местната власт в Харманли.