Две делегации от побратимени градове гостуват за празника на Стара Загора

Представителите и от двата побратимени града обсъдиха възможностите за ученически обмен при различни спортни и културни мероприятия

Две делегации от побратимените градове Крушевац и Самара гостуват в Стара Загора по повод 5-и октомври. Те ще бъдат специални гости на тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат отличени официално двамата носители на званието „Почетен гражданин на Стара Загора“, а след това ще се включат в общоградските тържества по повод празника.
Кметът на Крушевац Драги Несторович, заедно с част от екипа му, бяха посрещнати днес от зам.-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателя на Общинския съвет Емил Христов, секретаря на администрацията Делян Иванов и Георги Симеонов - директор Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“. Представителите на местното самоуправление на сръбския град отправиха покана към Стара Загора да се включи в специална изложба, в която ще бъдат представени туристически постери, плакати, маршрути и други тематични издания от богатото културно-историческо наследство на града.
С делегатите от град Самара, водени от зам.-председателя на градския окръг Игор Рязанов, представителите на Община Стара Загора положиха началото на разговори за съвместни чествания на 140 години от освободителните битки. Гостите от Самара показаха специално избработен филм, чрез който разкриха исторически детайли от действията преди почти век и половина, както и кадри от кръстената на Стара Загора улица в руския град.
Представителите и от двата побратимени града обсъдиха възможностите за ученически обмен при различни спортни и културни мероприятия.
Двете делегации ще посетят културно-исторически забележителности не само в Стара Загора, но и в областта.