С нова визия Морска гара Бургас ще посрещне лайнера MSC Opera

Мисия Бургас

07-10-2016, 10:21

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Морска гара Бургас става част от дестинацията „Гръцки острови”

Следващото посещение на кораба, чийто маршрут минава през пристанища на Италия, Гърция, България и Румъния

Пасажерите на MSC Opera първи ще видят обновеното пространството около Морска гара Бургас. Зоната за обществен достъп вече разполага с нова траспортна схема - изградени са двупосочни платна за движение, кръгово, няколко паркинги, озеленяване, велоалеи, пешеходни зони, ново осветление и асфалтиран кей. Под този акцент се проведе срещата на заетите в круизното обслужване страни по повод двете планирани посещения в Бургас на най-големия европейски круизен оператор МSC Criuses.

„Мащабната рехабилитация и благоустрояване на територията около Морска гара безспорно води до ново ниво на качеството на услугата и нивото на сигурността, които предоставяме при обслужването на пасажерите. В съответствие и съпоставимост сме с най-взискателните и утвърдени европейски и световни условия и критерии за посещение в круизен порт. Последователността в решенията и действията на Mинистерството на транспорта, информационните технологии и cъобщенията, ДП „Пристанищна инфраструктура”, Община Бургас, държавния пристанищен оператор за подобряване на круизното обслужване са видими и се признават от всички големи круизни компании. 

Единственият проблем, който продължава да възпира операторите на круизни кораби от мащабно завръщане в региона е невъзможността за организиране на стабилна кръгова черноморска дестинация, включваща популярните в круизния бизнес портове – Одеса, Сочи, Ялта, предвид обострените отношения между Украйна-Русия”, посочи изпълнителният директор на  пристанището Диян Димов.