Опера в Колодрума! Звезда на Ла Скала и Метрополитън опера гостува за Кармен

Мисия Пловдив

08-10-2016, 11:32

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Оперната звезда Анита Рачвелишвили ще огласи Пловдив на 9-и ноември

Огнената грузинка Анита Рачвелишвили за първи път ще демонстрира вокалната си мощ у нас. Тя пристига под тепетата на 9-и ноември, за да превърне Колодрума в новата сцена на световноизвестната френска опера „Кармен“. Именно тази постановка ще постави началото на серията Opera Gold в Колодрума, която всеки месец ще ни поднася представление от световната сцена. 

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студент в консерваторията там прави първия си дебют на сцена в ролята на Мадалена (Риголето) и Олга (Евгений Онегин). Впоследствие е поканена в Италия, където изгрява като Кармен в оперния театър La Scala. През годините гласът ѝ се разлива в най-големите концертни зали по света, сред които „Метрополитън Опера“ в Ню Йорк, „Дойче Опера“ в Берлин, „Карнеги Хол“, „Арена ди Верона“ и други. Оперната звезда често е сравнявана с огън на сцената, заради жаркото присъствие и страстта, която влага в изпълненията си. Вокалната ѝ дарба в комбинация със завладяващото сценично присъствие отличават младата певица и я превръщат в най-огнената Кармен на международно ниво. 

На 9-и ноември Анита Рачвелишвили ще подпали и Пловдив с ролята си в мащабната продукция под режисурата на Огнян Драганов, в която участват още:

Дон Хозе – Micheil Shashaberidze;

Ескамилио – Венцислав Анастасов;

Микаела – Йоана Железчева;

Диригент – Вилиана Вълчева;

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора;

Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки” и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”;

Операта ще се състои в многофункционалната зала „Колодрума“ от 19 часа, благодарение на Фондация „Орлин Анастасов”  и „Дунав концерт”.

Билети можете да намерите в мрежата на Eventim и в билетен център пред Община Пловдив на цени от 20 до 50 лева.