Пловдив с „Поход за свободата“ в подкрепа на борбата срещу трафика на хора

Мисия Пловдив

12-10-2016, 10:01

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Във връзка с 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия  за борба с трафика на хора – Пловдив съвместно с Български Червен кръст – Пловдив ще вземе участие в глобалното събитие „Поход за свободата“ („Walk for freedom”), чиито основен организатор е Фондация „Кампания А21“, България.

Изявата е с международен характер, като към нея ще се присъединят над 200 локации от целия свят в около 28 страни.

В Пловдив подобно събитие и с такава насоченост се провежда за първи път, информира секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Таня Иванова.

Походът в града под тепетата ще се проведе на 15-ти октомври (събота) от 11 часа с продължителност около два часа. Целта е всеки един от участниците в шествието да извърви определено разстояние мълчаливо, в колона по един, като техните крачки ще бъдат символ на съзнателния избор към свобода, помощ и подкрепа за тези, които се намират в ситуация на подчиненост или експлоатация.

Във връзка с мероприятието ще бъде изградена шатра, разположена на пл. „Централен“ в пространството между бившия Партиен дом и Военния клуб. На нея ще бъдат раздавани тениски за уастниците в похода, както и информационни материали – брошури, плакати, свързани с темата „трафик на хора“.

Маршрутът на похода ще бъде в посока от пл. „Централен“ по улица ул. „Княз Александър I Батенберг“ до Римския стадион и обратно. На финала към небето ще полетят разноцветни балони, уточняват от Местната комисия за борба с трафика на хора.