Над 90 потребители в Каварна ползват услуги по проект за независим живот

Екипът на звеното е посетил домовете на 40 потребители

Повече от 90 потребители ползват услуги по проекта "Независим живот за гражданите на Каварна", съобщават от общината. Подкрепата е осигурена по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" - 2014-2020 година, съобщава БТА.
Медицинска сестра е направила 88 посещения при нуждаещите се, като е измервала кръвно налягане, пулс, температура, извършвала е и други манипулации, допустими в домашни условия. Сестрата дава и напътствия за спазване на хигиенен и диетичен режим, както и за предпазване от декубитални рани при лежащо болни. Ако възникне нужда, медицинският специалист се свързва с личния лекар на потребителя, посочват от екипа на проекта. Ангажираните в звеното за услуги в домашна среда лични асистенти и домашни помощници вече систематизират натрупания опит.
Екипът на звеното е посетил домовете на 40 потребители, като е извършил вътрешен контрол на предоставяните услуги и е консултирал хората за възможността да ползват социална подкрепа. Всички посетени са изразили задоволство от полаганите грижи, като са посочили, че качеството на живота им се е подобрило, коментират от общината.