Тимът на „Малки страсти“ (София) е национален шампион на Фен Купа 2016 и ще пътува със Стоичков за храма на Барса

Спорт

16-10-2016, 16:22

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Министърът на Младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на шампионите

14-тото издание на Каменица Фен Купа откри своя национален шампион в лицето на „Малки страсти“ (София). Кулминацията на турнира, който за поредна година превърна лятото в серия от незабравими футболни емоции, се проведе този уикенд в Пловдив. Голямата награда за шампионите е пътуване до Барселона и едно уникално по рода си приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано от легендата Христо Стоичков. Освен че ще гледат на живо мач на Барса, момчетата от „Малки страсти“ ще посетят музея на Камп Ноу и ще имат възможност да се срещнат очи в очи с петкратния носител на Златната топка Лео Меси и неговите съотборници.

Комплиментите към първенците на Фен Купа 2016 заваляха още по време на церемонията по награждаване. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев лично се появи на терена, за да им връчи трофея. „За мен е чест и удоволствие да присъствам на националните финали на Каменица Фен Купа 2016. Това безспорно е най-големият футболен турнир за непрофесионалисти в България. Благодаря на Каменица, че го организират с толкова любов и желание вече 14 поредни години.“, заяви министър Кралев по време на церемонията. Антон Карлов директор „Правни и корпоративни въпроси“ в „Каменица“ АД също поздрави златните медалисти с думите: „Днес е един изключителен ден и за футбола и за бирата. Предстои ви едно уникално приключение в Барселона. Благодаря на всички отбори за участието, а за шампионите – наздраве!“.

В допълнение към признанието и наградите, шампионите спечелиха за своя град сумата от 10 010 лв., акумулирана от благотворителната кампания на Фен Купа „Дари гол“. В рамките на инициативата, всеки гол, отбелязан в мачовете от програмата на турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. Тъй като головете от националните финали са най-важни, организаторите обявиха, че ще добавят не по 1, а по 20 лева за всяко попадение от кулминационния етап на турнира. В крайна сметка благотворителният капитал набъбна до 10 010 лева, които ще послужат за реновация на футболен терен в града на националните шампиони.

Вицешампионската титла остана за момчетата от „Фреш маркет“ (Бургас). ). Те загубиха драматично финалния мач след равенство в редовното време и инфарктни дузпи.