Барети съветват ученици как да се пазят в интернет и извън дома

Фондация „Интелдей“ проведе на 18 октомври т. г. демонстрационно събитие на територията на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ)

Инициативата бе част от проекта "Кой е срещу мен в мрежата", който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, в партньорство с район „Слатина“.
   
Откритият урок "Кой е срещу мен в мрежата?" събра в поделението във Враня над 100 ученици от 5 и 6 клас на столичните училища 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" и 23 СОУ "Фредерик Жолио-Кюри".
   
Баретите показаха на децата, че опасностите в интернет са толкова големи, колкото тези в истинския живот, и обясниха кой и как може да им помогне. Децата бяха впечатлени от възможността да се срещнат с баретите, облечени в униформа, които виждат само по филмите, и от въоръжението на отряда. Най-големите ентусиасти сред учениците собственоръчно управляваха роботи за дистанционно обезвреждане на бомби. Най-важното, което децата научиха, е от какви опасности и как да се пазят както в интернет, така и в реалния живот.