Георг Георгиев: ДПС издигат за президент Орешарски, когото преди година свалиха

При ДПС и БСП важи принципът „Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря“

„ДПС издигат за президент същия този Орешарски, когото преди година и половина свалиха.“ Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Георг Георгиев по време на брифинг в Народното събрание във връзка с отсъствието от пленарната зала на депутатите от ДПС и БСП и издигането на Пламен Орешарски от ДПС за президент.

„Днес ДПС не са на работа, правят пресконференция в работно време и забележете защо, за да издигнат за президент и да подкрепят бившия премиер Орешарски. Същият този Орешарски, който преди година и половина свалиха. Оттеглиха доверието си от него, а днес ни казаха,че той е един успешен премиер и един човек, който заслужава доверие. Какво излезе, че те сега го подкрепят, а тогава го свалиха, защото е успешен“, заяви Георг Георгиев.

„Виждате, че днес имаме недвусмислени доказателства за това, че колегите от БСП и ДПС не са на работа“, каза той и обясни, че колегата му от БСП Красимир Янков направил всичките си предложения по Закона за военната полиция, който бе разглеждан в зала, просто защото не е присъствал на комисия, така както и неговите колеги не са присъствали. По думите му колегите му от БСП си правят кампания. Според Георгиев всички тези трагедии, които са разигравали през миналата седмицата, са се оказали кухи и лишени от смисъл в политическата си част.

„Днес с неприсъствието си в зала, с неприсъствието си в комисиите, в които тече същинската работа, те за пореден път доказаха,че всичко, което говорят е една лъжа, инсинуация и по никакъв начин с действията си не могат да подкрепят това, което говорят“, каза Георгиев и посочи, че при ДПС и БСП важи принципът „Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря“.