Цецка Цачева: Мой приоритет е насърчаване на реформата в образованието, което да си сътрудничи с нуждите на бизнеса

Региони

21-10-2016, 09:05

Снимка:

Пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

ГЕРБ е истинска народна партия, която изповядва евроатлантическите ценности

Младите хора трябва да излизат от училище с придобити умения, за да намират работа по специалността си по-лесно. Предприемчивите българи и чуждестранните фирми трябва да могат да разчитат на квалифицирана работна ръка. Затова мой приоритет е насърчаването на реформата в образователната система, която трябва да си сътрудничи с нуждите на бизнеса. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с работниците в предприятие за производство на мебели в Силистра.  Тя обясни, че добра стъпка в правилната посока е въвеждането на дуалното обучение.

„Заставаме с лицата си пред хората в страната и искаме тяхната подкрепа, за да гарантираме сигурността и стабилността в страната. Това, което се прави от страна на правителството в интерес на всички български граждани, се вижда. В момента има ръст в икономиката, ниска безработица, наблюдава се засилване на инвеститорския интерес. Чрез средствата, събрани от борбата с контрабандата и еврофондовете, ситуацията в България е много по-различна и това е видимо във всички населени  места, които посещаваме“, заяви Цачева.

Цецка Цачева бе категорична, че благодарение на правителството на Бойко Борисов България е коректен партньор на Европейския съюз и НАТО. „ГЕРБ е истинска народна партия, която изповядва евроатлантическите ценности. В сложните времена, в които живеем, трябва да спре противопоставянето между партиите, за да продължи стабилността на страната ни. Като президент и вицепрезидент на България ние с вицеадмирал Манушев ще бъдем гарант за това“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посочи, че в Силистра вече има 15 сключени договора за безвъзмездно саниране. По време на разговора с работниците във фирмата стана ясно, че един от служителите й живее в блок, които предстои да бъде саниран. Цветанов обясни, че премиерът Борисов е поел ангажимент догодина да бъдат осигурени 1 милиард лева за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност, за да бъдат обновени домовете на още български граждани в цялата страна. „Благодарение на активността на кмета д-р Юлиян Найденов скоро в Силистра ще има отделение по инвазивна хирургия“, заяви зам.-председателя на ГЕРБ.

Той подчерта, че благодарение на европейското финансиране в страната ни, фирмите могат да кандидатстват по различни програми. „Това е реална подкрепа за бизнеса, защото чрез европейската солидарност активните предприятия имат възможност да си закупят ново оборудване и техника“, каза още Цветан Цветанов.