Община Стара Загора ще се представи на национален туристически форум

От 24 до 26 октомври в Троян

Община Стара Загора ще участва в работна среща между бизнеса и местната власт под мотото „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“. Тя ще бъде представена от Туристическияинформационен център и Регионалния исторически музей в Стара Загора. Срещата се организира за четвърта поредна година от Асоциацията на българските туроператори и туроператорски агенти (АБТТА). Домакин на националния форум, който ще се проведе от 24 до 26 октомври 2016г., е Община Троян.

Над 100 професионалисти от 19 общини от цяла България със значителен туристически потенциал, водещи български туроператорски фирми, партньорски сдружения, местни доставчици на туристически услуги, експерти от държавната администрация и журналисти ще вземат участие във форума. Общата им кауза е превръщането на България в уникална и предпочитана международна туристическа дестинация.

Програмата на срещата е обособена в няколко отделни модули и включва дискусии относно законовите и институционални бариери, възпрепятстващи развитието на българския туризъм, презентации на регионалните туристически ресурси, двустранни бизнес-срещи, посещения за запознаване с туристическия потенциал на Община Троян.