Цецка Цачева: Ще гарантирам като президент, че нацията ни ще остане единна

Мисия Бургас

23-10-2016, 21:39

Снимка:

gramofona.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цачева ще поиска лично доверието на хората от Бургаска област в неделя

Хиляди излязоха на площада в Бургас в подкрепа на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

Хиляди бургазлии посрещнаха тази вечер кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. В тяхна подкрепа на площада пред Общината излязоха кметовете на ГЕРБ от региона, бургаските народни представители, евродепутатът Мария Габриел и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.
"Искаме България да се развива и да е просперираща. Искаме България да прилича на Бургас и Бургаска област", заяви Мария Габриел. 
Ще гарантирам като президент, че нацията ни ще остане единна. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Тя посочи, че страната има нужда от единство и партията не дели хората по възраст, етнос или религиозно вероизповедание. По думите й националната цел и интересът на България е една модерна образована, просперираща нация, която живее в стабилна и сигурна държава. Цачева каза още, че усилията на всички трябва да работят в синхрон и между тях не трябва да има противоречия. По думите й президентът има своите правомощия и своята компетентност да изисква и настоява, да прехвърля мостове между властите и хората, за да се постигне единение на нацията. Според нея България има нужда да отстои стабилността в момента, както и да гарантира сигурността на българските и на европейските граждани. Тя посочи, че във времето, в което живеем в момента има предизвикателства за сигурността по целия свят. По думите й във време на миграционна вълна и заплаха от терористични атаки, ролята на държавните институции е да гарантират максимално сигурността на българските граждани. Цачева посочи, че опонентите не дават алтернатива. Тя допълни, че никога няма да използва естествените притеснения на българските граждани за политически цели. Според нея единственият правилен път е този на евроатлантическото партньорство. 
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев каза, че изборът, който българските граждани ще направят на 6 ноември е важен за стабилността на държавата. Според него, без стабилност държава не може да се развива. Той допълни, че България е била силна, когато е била единна и народът е имал национални идеали. Според него страната ще бъде уважавана, когато народът избере Цецка Цачева за президент. 
Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов кандидат-президентската двойка на ГЕРБ са най-подготвените и най-добрите. По думите му тези президентски избори ще покажат дали хората искат гарант за стабилността. Той посочи, че Цецка Цачева е първата жена председател на Българския парламент и повтаря мандат като председател на парламента. По думите му като председател на парламента, тя работи с председателите на 8 парламентарни групи и успява да намери работещия диалог между тях. Той посочи, че вицеадмирал Пламен Манушев е достоен българин и патриот. Цветанов допълни, че партията дава възможност на всички знаещи и можещи хора. Цветанов посочи като пример успехът партията на местните избори. Според него политическите опоненти на партията нямат аргументи. 

Кметът на Бургас и зам. председател на ГЕРБ Димитър Николов заяви, че Цецка Цачева  е доказан  парламентарист с изключително добро отношение към местните власти.

Аз като кмет на този прекрасен град винаги съм намирал подкрепа от нея. Със голямо сърце , воля  и душа работи, за да могат да се решат проблемите в местната власт.