Григор Димитров ще играе на турнира Garanti Koza Sofia Open през 2017 г.

Димитров: Ще бъде чест за мен да играя в родината си

Григор Димитров е потвърдил участието си на турнира от сериите ATP 250 - Garanti Koza Sofia Open информират от БФТенис. Второто издание на състезанието ще се проведе от 6 до 12 февруари 2017 година в столичната зала "Арена Армеец". Другата голяма звезда, която ще играе в силната надпревара е Доминик Тийм. Австриецът е номер 10 в световната ранглиста, като този сезон спечели четири титли и игра полуфинал на "Ролан Гарос". Новините бяха съобщени на пресконференция днес, на която присъстваха министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, президентът на БФТ г-н Стефан Цветков, членът на Борда на директорите на Garanti Koza г-н Ерден Билгинер и турнирният директор г-н Пол Макнами. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който тази седмица ще играе на турнира в Базел, направи специално изявление по темата.
 
"За мен е удоволствие да бъда част от Garanti Koza Sofia Open през февруари следващата година. Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!", заяви Димитров.
 
Министър Кралев отчете задоволството си от организацията и протичането на първото издание на най-значимото тенис събитие в България.

"В първото издание на турнира имахме четирима участници от топ 30 на световната ранглиста – Роберто Баутиста Агут, Виктор Троицки, Гийермо Гарсия-Лопес и Андреас Сепи. Над 30 000 зрители посетиха турнира, а на финала имаше 8500 любители на тениса. Получихме изключително висока оценка от мениджъра на АТР. Договорът на турнира в София е за три години, но съвсем скоро ще обявим продължаването на този период. Благодаря на Garanti Koza! Без тяхната помощ нямаше как да бъдем домакин на толкова силен турнир.", заяви министър Кралев.
 
Президентът на БФТ г-н Стефан Цветков благодари на министър Кралев, на Garanti Koza и на турнирния директор Пол Макнами за тяхната подкрепа и отлична работа и пожела успех на всички участници във второто издание на състезанието. Членът на Борда на директорите на Garanti Koza г-н Ерден Билгинер сподели, че очаква вълнуващи срещи, на които да се насладят любителите на качествения тенис.
Новият турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами, който повече от 12 години е бил турнирен директор на "Аустрелиън Оупън" и "Хопман Къп" и е спечелил 5 титли от Големия шлем на двойки, обяви голямата новина - участието на Григор Димитров и Доминик Тийм в предстоящия турнир. Той благодари на правителството за осигуряването на модерна зала - "Арена Армеец", която да бъде домакин на събитие от такъв ранг, на министър Кралев за усилията, които полага, за да помага за добрите резултати на българския тенис, на основния спонсор и организатор Garanti Koza и на президента на БФТ за поканата да работи с юношеските ни състави и с отбора на България за Купа "Дейвис", а след това да стане и турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open.
"Тийм и Димитров са бъдещето на мъжкия тенис. Възхитени сме, че те ще покажат своя огромен талант в София. За публиката винаги е вълнуващо, когато една от звездите на турнира е представител на страната-домакин. Нашите планове са да свържем турнира по-тясно с бизнес сектора в България, както и с обществеността в София. Пускаме билетите в продажба в сряда, надяваме се "Арена Армеец" да е пълна, за да покажем, че този турнир има голямо бъдеще тук. Благодаря на нашия основен спонсор Garanti Koza, на другите компании спонсори, както и на Министерството на младежта и спорта и на Българската тенис федерация за предоставената възможност да направим турнира толкова мащабен през втората му година. Григор направи фантастично завръщане в тенис елита. Време му е да спечели още един турнир и защо това да не се случи именно в София! Темата на турнира е "hot ticket". Надявам се през февруари зрителите да изпълнят "Арена Армеец" и да "стоплят" атмосферата. Благодаря и за подкрепата на Столична община. София се превръща в европейска столица на спорта.", заяви Макнами.
 
Билетите за голямото събитие ще бъдат пуснати в продажба от сряда, 26 октомври. Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.