НАП продаде на търг и втория етаж от сграда в центъра на Добрич

През ноември варненските данъчни продават почивна база в Балчик

На проведен  търг през изминалата седмица публичните изпълнители от ТД на НАП Варна продадоха втория етаж от сградата на бивш комбинат за битови услуги в центъра на Добрич. На предходния търг, проведен през месец август, бяха продадени  помещенията от първия етаж на сградата, като от проведените две продажби  в бюджета са постъпили над 342 хиляди лева.

Склад и  офиси в централната част на Добрич обявиха още на търг публичните изпълнители. Обектите се намират в административна сграда на ул. „Йордан Йовков“ № 17. Складът е с площ от 75 кв.м., намира се на приземния етаж и началната тръжна цена за него е 23 366.50 лева. Единият от офисите, с площ от 83 кв.м., е разположен на част от трети етаж, а другите два  заемат изцяло  четвърти и пети етаж на сградата. С най-голяма площ от 163 кв.м. е офисът на четвърти етаж, като наддаването за него ще започне от 65 781.50 лева. Търгът е обявен за 15 ноември и може да бъде намерен на електронната страница на НАП. Оглед на обектите кандидат-купувачите могат да извършат от 7 до 11 ноември.

 На друг търг, който ще се проведе на 23 ноември, публичните изпълнители от териториалната дирекция във Варна са обявили за продан почивна база в град Балчик. Базата е на четири етажа с РЗП от 1848 кв.м. и е построена в поземлен имот с площ от 1625 кв. м. В имота е построен и кухненски блок, който разполага с два асансьора за продукти и отпадъци, а също и с две хладилни камери. Началната тръжна цена за крайморския имот е 964 500 лева. Оглед на почивната база може да се извърши  от 14 до 18 ноември. Кандидат – купувачите, които ще участват в  търга, трябва да внесат депозит в размер на 20 на сто от обявената продажна цена.

Повече информация за провежданите от НАП търгове  заитересованите лица могат да получат на интернет приложението за публикуване на провежданите от приходната агенция търгове на електронната страница на НАП – nap.bg. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по ключови думи стоки и имоти, началната тръжна цена, тяхното местоположение и др.