Празник на тиквата подготвят в старозагорската детска градина № 10 „Светлина“

Деца и учители ще готвят различни лакомства с тиква, ще я правят на фенери

Днес от 17,30 ч. с подготвителна група започва Празник на тиквата в Детска градина № 10 „Светлина“. „Есента е сезон на тиквите, така е. Само че за нашите деца те не са само нещо кръгло и жълто като форма и цвят, а са пълни с вълшебства и са приказни„ – казва директорката на Детската градина Йоана Димитрова.

Деца и учители ще готвят различни лакомства с тиква, ще я правят на фенери, ще я рисуват и дори „изпеят“ на песнички.  Малчуганите ще повикат новия месец ноември с приказен Магически ден на приятелството на 31 октомври. Денят ще започне на територията на градината така: сутринта големите възпитаници от подготвителните групи ще посрещат костюмирани като герои от приказки и филми по-малките възпитаници, когато идват в градината. „Леличките“ пък ще бъдат облечени като прилепи в загадъчни черни тоалети, а учителките ще са в пухкави халати с плюшени котки върху тях и с ролки на главата. Целия ден в градината ще вилнее Госпожа Пакост, която ще мине по групите за да направи по една беля, а децата ще поправят белята заедно и задружно.

На 31 октомври с Магическия ден на приятелството целият екип и децата на ДГ“Светлина“ със своето тържество ще благодарят още веднъж на многобройните си и верни приятели за обичта, доверието и подкрепата. В същия ден, 31 октомври от 17,30 ч. децата ще направят чудно тържество, посветено на Деня на будителите – 1 ноември. В него възпитаниците на подготвителна група ще говорят за будителите на България, ще пеят патриотични песни /разучили са и Химна на буднителите/ и ще танцуват върху песните „Питат ли ме де е зората“, „Стани, стани юнак балкански“ и др.

Тържеството, подготвяно с много ентусиазъм, ще завърши с благодарност на децата към съвременните будители – техните учители от детската градина.