Фелпс държал в тайна брака си по време на Олимпиадата в Рио

Половинката му също не съобщила новината

Олимпийската звезда в плуването Майкъл Фелпс се е състезавал на олимпийските игри в Рио като женен мъж, показват данните от съда, които станаха достояние в четвъртък.

Носителят на 23 олимпийски титли се е оженил тайно за 31-годишната си годеница - бившата Мис Калифорния Никол Джонсън на 13 юни в Парадайз Вали, Аризона.

Двамата не са обявявали публично брака си, а данните бяха изнесени от вестник "Аризона рипъблик" на интернет страницата си. Фелпс беше обявил годежа през февруари 2015 г.

Според вестника в деня на брака бившата участничка в конкурса Мис САЩ е публикувала в профила си в "Инстаграм" снимка с Фелпс и едномесечния им син Бумър в ежедневно облекло. Коментарът й е бил: "Толкова паметна вечер с моите най-близки хора".



Фелпс потвърди брака във видео на живо във "Фейсбук" снощи. "Сигурно сте видели статията, която беше публикувана. От известно време съм женен. Няколко месеца. Трябваше да имам някаква тайна от вас", каза той.

През август американската легенда участва на олимпийските игри в Рио, които се очаква да бъдат последните в неговата кариера. Той обяви края на кариерата си след олимпиадата, като заяви, че присъствието на семейството му в Бразилия е било един от най-паметните моменти в живота му.