Пристанище Бургас събира деца и капитани за Деня на Черно море

Животът

29-10-2016, 10:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В единия от салоните на Морска гара ще бъде подредена специална изложба

„Пристанище Бургас“ ЕАД организира изложба-рецитал за най-малките с участието на капитани от града. Събитието под наслов „Капитаните и децата на Бургас“ ще се проведе в събота (29.10.2016 г.) от 10.30 часа в Морска гара, а поводът е Международният ден на Черно море.
В единия от салоните на Морска гара ще бъде подредена специална изложба, на която ще бъдат представени предмети, документи, снимки и карти, свързани с работата и преживяванията по море на част от бургаските капитани. Посетителите ще могат да се срещнат лично с тези силни мъже. Романтичният ореол на мъжете на честта, смели и достойни, ще оживее чрез техните истории, които ще бъдат разказани от самите тях. Ще бъдат поканени и всички представители на морския бранш.
В 11.00 часа в друг от салоните на Морска гара е организирана детска работилничка със съдействието на „Народно читалище Пробуда - 1880 гр. Бургас“. Поканени са всички деца от Бургас и региона, които ще имат възможността да изработят предмети и рисуват картини на тема „Аз обичам Черно море”.
По време на събитието е подготвен и концерт с изпълнения на талантливи бургаски деца под наслов „Ах, това море!”.
Международният ден на Черно море се отбелязва на 31 октомври, като в тържествата тази година се очаква да се включи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.