Министър Московски: До края на 2016 ще има нов кораб за борба с нефтените разливи

Мисия Бургас

31-10-2016, 14:32

Снимка:

optransport.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Московски ще инспектира проект на Морска гара

Той ще бъде закупен по оперативна програма „Транспорт", а оборудването му ще струва 1 300 000 евро

Очакваме до края на годината да приключи изборът на нов кораб за борба с нефтените разливи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на срещата на високо ниво по повод Международния ден на Черно море - 31 октомври.
Процедурата за избор на оборудване на кораб за борба с нефтените разливи се провежда от Европейската агенция за морска безопасност, като намеренията ни са той да бъде позициониран в Бургаския залив. Другият такъв кораб в Черно море се намира в пристанище Констанца, Румъния, добави още министър Московски.
Министър Ивайло Московски представи структурите в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, пряко ангажирани с опазването на околоната среда, пред участниците в международната конференция, с която се отбелязва 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море. 
По-късно, министър Московски посети Морска гара Бургас и направи инспекция на проекта за вертикална планировка.
„Няма намесена политика в предупредителния протест на превозвачите. Още преди месец при нас в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията организирах среща между представители на превозвачите, колегите от Агенция „Митници” и Гранична полиция. Имам уверението на бранша, че протестът няма да се политизира и няма да се допуснат безредици”. Това отговори министър Московски на въпрос от журналисти по време на инспекцията в Морска гара Бургас.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен