Д-р Камбитов: Наш дълг е самите ние да бъдем будители за нашите деца, за обществото!

По повод Деня на народните будители кметът на Община Благоевград изпрати поздравителен адрес до културните и училищни институции

По повод Деня на народните будители, 1-ви ноември, кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов изпрати поздравителен адрес до културните и училищни институции, както и до гражданите на общината:

.Уважаеми съграждани,

Уважаеми учители,

Уважаеми съвременни будители,

Честит Ден на народните будители!

Днес България отбелязва един от най- светлите дни в календара, посветен на делото и паметта на безбройните народни будители, които са оставили след себе си светъл отпечатък в историята ни. През вековете редица личности са били наши будители и предводители в битките за свобода, независимост, обединение, запазването на културни ценности и жив български дух. Благодарение на тях, днес ние имаме писменост, имаме духовна независимост, имаме примери, които трябва да следваме и предаваме на нашите деца. Наш дълг е в този забързан, съвременен свят да продължим да намираме и самите ние да бъдем будители за нашите деца, за обществото.

На вас, учители, се покланям, защото вие имате нелеката задача да бъдете тези будители - да учите, да възпитавате, да  изграждате ценностната система на поколенията.

Пожелавам здраве и благоденствие! Нека всеки от нас започне първо с личен пример като будител в семейството, в малката общност, в която живее, за хората, които вярват в него и да служим като добър пример за нашите деца.

Честит празник!